სალათები

არგენტინული სალათი

რეცეპტები - სალათები
Print PDF
არგენტინული სალათი

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

100 გრ. სტაფილო, 100 გრ. ნიახურის ძირები, 100 გრ. კეჟერა (კომბოსტო), 2 ს/კ დაკონსერვებული ბარდა, 2 ს/კ ზეთი, 2 ც. მოხარშული კვერცხი, 15 გრ. 3%-იანი ძმარი, დაფქული თეთრი პილპილი, მარილი.

მომზადების წესი: წვრილად დაჭრილ ბოსტნეულს მოაყარეთ მარილი, პილპილი, მოასხით ძმრისა და ზეთის ნაზავი, გააჩერეთ 15 წუთი.

დაამატეთ ბარდა და ამოურიეთ. სასალათეზე დადეთ ზვინად, მორთეთ წილაკებად დაჭრილი კვერცხით.

 

სოკოს სალათი “დელიკატესი”

რეცეპტები - სალათები
Print PDF
სოკოს სალათი “დელიკატესი”

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

200 გრ. ახლად მოკრეფილი სოკო, 5 ცალი კვერცხი, 100 გრ. ყაბაყი, 200 გრ. ბადრიჯანი, 100 გრ. მცენარეული ზეთი, 2 ს/კ მარილი, წიწაკა გემოვნებით, 3 ს/კ ძმარი, 1 ს/კ შაქარი, მწვანილი.

მომზადების წესი:

სოკო მოხარშეთ, შეაგრილეთ და დაჭერით მოგრძო, თხელ ნაჭრებად. ყაბაყი გაწმინდეთ ქერქისგან და თესლისგან, დაჭერით პატარა ნაჭრებად და დაბრაწეთ ზეთის ნაწილში. ბადრიჯანი დაჭერით პატარა ნაჭრებად და დაბრაწეთ ზეთში.

 

ბერძნული სალათი “პანაიოტისი”

რეცეპტები - სალათები
Print PDF
ბერძნული სალათი “პანაიოტისი”

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

100 გრ. მწვანე სალათის ფურცლები, 2 ს/კ ზეთი, 2 ს/კ დაჭრილი ნიგოზი, 2 ს/კ ჩუმა-მაწონი (“კეფირი”), 5 გრ. კამა, 10 ც. უკურკო მწვანე ზეთისხილი, მარილი გემოვნებით.

მომზადების წესი:

სალათის ფურცლები დაჭერით ზოლებად, მოასხურეთ მარილწყალი, დაუმატეთ ნიგოზი. შეანელეთ ზეთით, კამით და ათქვეფილი ჩუმა-მაწონით.

 

ხორცის სალათი ზეთისხილით

რეცეპტები - სალათები
Print PDF

ხორცის სალათი ზეთისხილითმოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

50 გრ. შაშხი, 50 გ. საქონლის ხორცი, 500 გრ. მოხარშული კარტოფილი, 2 ს/კ კონსერვირებული მწვანე ბარდა, 3 ს/კ ზეთი, ზეთისხილი, 1 ს/კ მაიონეზი, პილპილი, ლიმონის წვენი, მარილი, 2 ც. მოხარშული კვერცხი, 2 ც. მჟავე კიტრი.

მომზადების წესი:

  • კარტოფილი, შაშხი, საქონლის ხორცი, მჟავე კიტრი და კვერცხი დაჭერით ოთხკუთხედებად და შეაერთეთ.

 

პომიდორისა და კიტრის სალათი

რეცეპტები - სალათები
Print PDF

pamkitrმოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

6 ც. პომიდორი, 4 ც. კიტრი, 1 ც. ხახვი, 2 ს/კ ზეთი, 1 ჩ/კ 3%-იანი ძმარი, 1 ს/კ გახეხილი პირშუშხას ძირი, 1 კბილი ნიორი, შავი დაფქული წიწაკა, მარილი.

მომზადების წესი:

სალათის თეფშს კარგად წაუსვით შუაში გაჭრილი ნიორი. პომიდორი და კიტრი დაჭერით თხელ ნაჭრებად და ფენა-ფენა, მორიგეობით დაალაგეთ თეფშზე, თითოეულ ფენას მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და მოასხით სოუსი.

 


Page 7 of 11

მოუყევი მეგობრებს

მოძებნა

Gourmet News

Banner

რჩევები გურმანს

kvebalogo სანდო და საიმედო ჰოსტინგი

პოპულარული

კითხულობენ ...

free counters

სამარხვო კერძები

სტაფილოს და ბოლოკოს სალათიმოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ბ...
გასპაჩო კატალონიურადმოსამზადებლად დაგჭირდებათ:პო...
კატლეტი წიწიბურითა და სოკოთიმოსამზადებლად დაგჭირდებათ: წ...
ბადრიჯანი მოხრაკული ხახვით მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 6 ...
მოშუშული ბოსტნეული მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 40...
ეკალა ნიგვზით მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 1...
ლობიოსა და სოკოს ვინეგრეტი მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ...
გიუვეჩი სამარხვო მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ...
სამარხვო ლობიოს სუპი მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ...
ბადრიჯნისა და ყაბაყის ვიჩინიანი რულეტი მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ...

ვიდეორეცეპტები

"პრაღის" ტორტი