სამარხვო & ვეგეტერიანური კერძები

ეკალა ნიგვზით

ეკალა ნიგვზით

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

1 კილო ეკალა, ½ ჩაის ჭიქა ნიგოზი, ½ ჩაის ჭიქა ძმარი, 4 ძირი ქინძი, 2 ძირი ომბალო, მარილი, ხახვი და წიწაკა გემოვნებით, ½ კბილი ნიორი.

მომზადების წესი:

ეკალა გაარჩიეთ, გარეცხეთ, ჩაყარეთ ადუღებულ წყლიან ქვაბში, მოხარშეთ, გადაიტანეთ საწურზე, გადაასხით ზედ ცივი წყალი და მერე ხელით გაწურეთ.

დანაყილი ნიგოზი, ნიორი, წიწაკა, წვრილად დაჭრილი ხახვი, ქინძი, ომბალო, ძმარი, მარილი აურიეთ მოხარშულ ეკალაში და დადეთ თეფშზე.

ძმრის მაგიერ შეგიძლიათ უყოთ გამოხდილი ტყემალი.

 

ლობიოსა და სოკოს ვინეგრეტი

ლობიოსა და სოკოს ვინეგრეტი

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

ჭარხალი – 2 ც. კარტოფილი – 3 ც. საშუალი ზომის. ლობიო – 1 ჭიქა. სოკო – 200 გრ.    მაიონეზი.

მომზდების წესი:

ლობიოს დაასხით ცივი წყალი და გააჩერეთ 5-6 საათი. მოხარშეთ ჭარხალი, კარტოფილი და ლობიო ცალ ცალკე.

გააგრილეთ და დაჭერით კუბებათ გასუფთავებული ჭარხალი და კარტოფილი, ასევე დაჭერით მოხარშული სოკო. 

 

გიუვეჩი სამარხვო

გიუვეჩი სამარხვო

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

წყალი – 1/2 ჭიქა, ხახვი – 120 გრ., სტაფილო – 3 ც., ყაბაყი – 1 ც., პომიდორი – 3 ც., კარტოფილი – 2 ც., ნიახური – 3 ღერო., პარკი ლობიო (მწვანე) – 300 გრ., დაკონსერვებული ბარდა – 1/2 ჭიქა., ზეთი – 4 ს.კ., მარილი.

მომზდების წესი:

თავი ხახვი, მწვანე ლობიო, ნიახური დაჭერით და მოშუშეთ ზეთში.

ცალკე მოშუშეთ დაჭრილი ყაბაყი და კარტოფილი, შემდეგ ყოველივე ეს გადაურიეთ ერთმანეთში, დაასხით წყალი და 10 წუთი ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე.

შემდეგ, დაუმატეთ ბარდა, დაჭრილი პომიდორი, მარილი და კვლავ ადუღეთ 5-7 წუთი. სუფრაზე გატანის წინ შეაგრილეთ.

 

სამარხვო ლობიოს სუპი

სამარხვო ლობიოს სუპი

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

მოხარშული წითელი ლობიო – 200 გრ. ხახვი – 1 თავი, სტაფილო – 1 ც. ნიახურის ძირი (ფესვი) – 50 გრ. სოიოს ფარში – 100 გრ. ნიორი – 2 კბილი, ბოსტნეულის ნახარში – 3 ჭიქა, ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ. დაფქული შავი პილპილი და წიწაკა (ჩილი), ტომატის პასტა, მარილი გემოვნებით.

მომზდების წესი:

გახეხეთ სტაფილო. ხახვი და ნიახურის ძირი დაჭერით წვრილად. სოიოს ფარშს დაასხით თბილი წყალი და გააჩერეთ, ვიდრე არ გაფუვდება.

 

ბადრიჯნისა და ყაბაყის ვიჩინიანი რულეტი

ბადრიჯნისა და ყაბაყის ვიჩინიანი რულეტი

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

ბადრიჯანი 2-3 ც.  ყაბაყი – 2 ც.  ვიჩინა – 200 გრ.  პომიდორი – 3-4 ც.  სტაფილო – 2 ც.  ნიორი – 2 კბილი მარილი გემოვნებით, კამა მოსართავად, ზეთი შესაწვავად.

მომზდების წესი:

ბადრიჯანი დაჭერით 3-5 მმ. სისქის გრძელ ნაჭრებად, მოაყარეთ მარილი და გააჩერეთ 30 წუთი, შემდეგ გადაავლეთ ცივი წყალი. წვრილად დაჭერით პომიდორი.

სტაფილო გახეხეთ სახეხზე. ზეთში მოშუშეთ სტაფილო, დაამატეთ პომიდორი, მარილ და ნიორი, შეაგრილეთ. ვიჩინა დაჭერით მომცრო ნაჭრებად.

 


Page 2 of 10
You are here:   მთავარი კერძების რეცეპტები სამარხვო & ვეგეტერიანული კერძები

მოუყევი მეგობრებს

მოძებნა

Gourmet News

Banner

რჩევები გურმანს

kvebalogo სანდო და საიმედო ჰოსტინგი

პოპულარული

კითხულობენ ...

free counters

სამარხვო კერძები

სტაფილოს და ბოლოკოს სალათიმოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ბ...
გასპაჩო კატალონიურადმოსამზადებლად დაგჭირდებათ:პო...
კატლეტი წიწიბურითა და სოკოთიმოსამზადებლად დაგჭირდებათ: წ...
ბადრიჯანი მოხრაკული ხახვით მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 6 ...
მოშუშული ბოსტნეული მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 40...
ეკალა ნიგვზით მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 1...
ლობიოსა და სოკოს ვინეგრეტი მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ...
გიუვეჩი სამარხვო მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ...
სამარხვო ლობიოს სუპი მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ...
ბადრიჯნისა და ყაბაყის ვიჩინიანი რულეტი მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ...

ვიდეორეცეპტები

"პრაღის" ტორტი