დესერტები

ნიგვზის სუფლე

რეცეპტები - დესერტები
Print PDF
ნიგვზის სუფლე

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

ნიგოზი - 200 გრამი; კვერცხი - 5 ცალი; შაქარი - 1 ჩაის ჭიქა; ნაღები - 1 ჩაის ჭიქა.

მომზადების წესი:

დავნაყოთ 200 გრამი ნიგოზი და ჩავდოთ ქვაბში, ცალკე ავთქვიფოთ 5 კვერცხის გულისა და 1 ჩაის ჭიქა შაქრისგან გოგლი-მოგლი.

აგრეთვე ავთქვიფოთ 1 ჩაის ჭიქა ნაღები და ყველაფერი ეს ჩავასხათ ქვაბში, სადაც გვაქვს დანაყილი ნიგოზი.

შემდეგ დავდგათ ძალიან ნელ ცეცხლზე და განუწყვეტლივ ვურიოთ ადუღებამდე (არ უნდა ავადუღოთ).

 

ლიმონის სუფლე

რეცეპტები - დესერტები
Print PDF

ლიმონის სუფლემოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

კვერცხი - 6 ცალი; შაქარი - 1 ჩაის ჭიქა; პურის ფქვილი - 50 გრამი; ლიმონი - 2 ცალი; ლიმონის ზეთი - 2 წვეთი.

მომზადების წესი:

6 კვერცხის გულისა და ერთი ჩაის ჭიქა შაქრისაგან გავაკეთოთ გოგლი-მოგლი, ჩავყაროთ შიგ 2 ცალი ლიმონის კანის ნაფხეკი და ჩავაწვეთოთ 2 წვეთი ლიმონის ზეთი. დავუმატოთ 50 გრამი კარტოფილის ან პურის ფქვილი.

 

ვაშლის სუფლე

რეცეპტები - დესერტები
Print PDF
ვაშლის სუფლე

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

ვაშლი - 1 კილოგრამი, შაქარი - 1 ჩაის ჭიქა, კვერცხი - 6 ცალი, ნაღები შაქრით და დარიჩინით - 1 ჩაის ჭიქა.

მომზადების წესი:

1 კილოგრამი ვაშლი შევწვათ, გავატაროთ საცერში, ჩავდოთ ქვაბში და მოვაყაროთ შაქარი. ვაშლიანი ქვაბი ჩავდგათ მეორე მდუღარეწყლიან ქვაბში, რომ პიურე არ გაგვიცივდეს.

ავთქვიფოთ 6 კვერცხის ცილა და ნელ-ნელა შევურიოთ ვაშლის პიურე. მიღებული მასა გადავიტანოთ ერბოწასმულ ალუმინის თეფშზე.

 

მოხარშული "რგოლები"

რეცეპტები - დესერტები
Print PDF

მოხარშული "რგოლები"მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

 125 გრ. კარაქი ან მარგარინი, 1 ჭიქა ხორბლის ფქვილი, 4 კვერცხი, მცენარეული ზეთი, ფქვილი, შაქარი ან ჯემი.

მომზადების წესი:

ჭიქა მდუღარე წყალში ჩავამატოთ ცოტა მარილი და კარაქი. კარაქის გადნობის შემდეგ ქვაბს ვტოვებთ ცეცხლზე და ნელ-ნელა ვყრით მასში ფქვილს, თან ინტენსიურად ვურევთ კოვზით. ცომს მანამ ვზელთ, სანამ იგი ქვაბის კედლებს ადვილად არ მოშორდება. შემდეგ ქვაბი ქურიდან გადმოვდგათ და თითო-თითოდ ჩავამატოთ 4 კვერცხი.

მოხარშული ცომი გადავიტანოთ საკონდიტრო ტომსიკაში. პერგამენტისგან გამოვჭრათ წრე, რომლის დიამეტრი ტაფისაზე ოდნავ პატარა იქნება. უბრალო ფანქრით მასზე დავხატოთ მომცრო ერთნაირი წრეები.

 

არაჟნისა და ხაჭოს დესერტი

რეცეპტები - დესერტები
Print PDF

არაჟნისა და ხაჭოს დესერტიმოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

15-20 გრ. ჟელატინი (1 ს.კ.), 1ჭიქა წყალი ან რძე, 250გრ. ხაჭო, 250გრ. არაჟანი, 0,5-0,75 ჭიქა, შაქარი, 2 ს.კ. ვანილის შაქარი.

მომზადების წესი:

ჟელატინი ჩავალბოთ ცივ წყალში ან რძეში, გავაჩეროთ 1-2 საათი გასაღვივებლად. გაღვივებული ჟელატინი დავდგათ დაბალ ცეცხლზე გასადნობად (არ უნდა ადუღდეს).

ჟელატინის ცხელ ხსნარს დავუმატოთ შაქარი, ვანილის შაქარი, ვურიოთ, სანამ შაქარი ბოლომდე არ გადნება.

 


Page 3 of 5
You are here:   მთავარი კერძების რეცეპტები დესერტები

მოუყევი მეგობრებს

მოძებნა

Gourmet News

Banner

რჩევები გურმანს

kvebalogo სანდო და საიმედო ჰოსტინგი

პოპულარული

კითხულობენ ...

free counters

სამარხვო კერძები

სტაფილოს და ბოლოკოს სალათიმოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ბ...
გასპაჩო კატალონიურადმოსამზადებლად დაგჭირდებათ:პო...
კატლეტი წიწიბურითა და სოკოთიმოსამზადებლად დაგჭირდებათ: წ...
ბადრიჯანი მოხრაკული ხახვით მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 6 ...
მოშუშული ბოსტნეული მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 40...
ეკალა ნიგვზით მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 1...
ლობიოსა და სოკოს ვინეგრეტი მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ...
გიუვეჩი სამარხვო მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ...
სამარხვო ლობიოს სუპი მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ...
ბადრიჯნისა და ყაბაყის ვიჩინიანი რულეტი მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ...

ვიდეორეცეპტები

"პრაღის" ტორტი