ნამხვრები

წიწილა პოლონურად

რეცეპტები - ნამხვრები
Print PDF

წიწილა პოლონურადმოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

3 ც. წიწილა, 80 გრ. ერბო, 300 გრ. ქათმის ღვიძლი, 250 გრ. ქათმის ბულიონი, 40 გრ. კარაქი, 1 ც. კვეცხი, 200 გრ. გამხმარი ფუნთუშა, 160 გრ. არაჟანი, 10 გრ. პურის ფქვილი, 200 გრ. რძე, საფანელი, შავი პილპილი დაფქვილი, მარილი, წვრილად დაჭრილი მწვანილი.

მომზადების წესი:

ფარშისთვის ფუნთუშა ჩაალბეთ რძეში, გაწურეთ, გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში ღვიძლთან ერთად, მოაყარეთ მარილი, პილპილი. დაამატეთ რძე, მწვანილი, კვერცხის გული, კარაქი, ათქვეფილი ცილა.

 

ტორტი “ყავის არომატი”

რეცეპტები - ნამხვრები
Print PDF
tტორტი “ყავის არომატი”

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

3 ც. კვერცხი, 4 ს/კ შაქარი ცომისთვის, 4 ს/კ შაქარი კრემისთვის, 1/2 პაკეთი ვანილის შაქარი, 4 ს/კ პურის ფქვილი, 1 ჩ/კ ცომის გამაფხვიერებელი, 200 გრ. მაღალი ცხიმიანობის ხაჭო, 3 პაკეტი ხსნადი ყავა “კაპუჩინო”, 1 ც. კვერცხის გული, 24 გრ. ჟელატინი, 50 გრ. შავი შოკოლადი, 50 გრ თეთრი შოკოლადი, 400 გრ. მაღალი ცხიმიანობის ნაღები, 1 ს/კ ჟოლოს ხილფაფა, 3 ც. ატამი, 1 ს/კ კაკაოს ფხვნილი, 4 ც. მშრალი “ნამცხვარი”.

 

ტორტი ჟოლოს კრემით

რეცეპტები - ნამხვრები
Print PDF
ტორტი ჟოლოს კრემით

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 6 ც. კვერცხი, 4 ს/კ შაქარი ცომისთვის, 200 გრ. შაქარი კრემისთვის, 1 ს/კ კაკაოს ფხვნილი, 100 გრ. პურის ფქვილი, 400 გრ. კარაქი, 100 გრ. ნაღები, 150 გრ. კონფიტური (ჟოლოს ხილფაფა ჟელეთი), 1 ს/კ კონიაკი, 4 ს/კ დაქუცმაცებული ნიგოზი, მინანქარი.

მომზადების წესი: კვერცხის გული გამოყავით ცილისაგან. გულს შეურიეთ 3 ს/კ შაქარი და თქვიფეთ მანამ, სანამ მოცულობაში არ გაიზრდება სამჯერ. ცალკე ათქვიფეთ ცილა, დაუმატეთ დარჩენილი შაქარი და თქვიფეთ მანამ, სანამ მოცულობაში არ გაიზრდება 4-5-ჯერ.

 

არაჟნის ტორტი

რეცეპტები - ნამხვრები
Print PDF
არაჟნის ტორტი

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

240-320 გრ. პურის ფქვილი, რაოდენობას განსაზღვრავთ ცომის კონსისტენციით, 500გრ. - 500 გრ. არაჟანი (25%-იანი ცხიმიანობის) ცომისთვის და კრემისთვის, 230 გრ. – 120 გრ. შაქარი ცომისთვის და კრემისთვის, 120 გრ. კარაქი, 1 ჩ/კ სოდა, ხილის სეროფი – გემოვნებით, ხილი გასაფორმებლად.

მომზადების წესი:

კარაქი გაქენით შაქართან ერთად, დაუმატეთ არაჟანი, კარგად ამოურიეთ და ჩაყარეთ ფქვილი და სოდა. სწრაფად მოზილეთ ცომი, მიეცით გუნდის ფორმა, გაყავით 5-6 ნაწილად. თითოეული ნაწილი გააბრტყელეთ მრგვლად და გამოაცხვეთ 240-250°С-ზე 5-7 წუთის განმავლობაში.

 

ტორტი ,,ჩიტის რძე’’

რეცეპტები - ნამხვრები
Print PDF
ტორტი ,,ჩიტის რძე’’

ბისკვიტისთვის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

4 ც. კვერცხი, 40 გრ. შაქარი, 5 გრ. კაკაოს ფხვნილი, 50 გრ. პურის ფქვილი ან 60 გრ. სახამებელი

მომზადების წესი: კვერცხი და შაქარი ათქვიფეთ, სანამ არ მოიმატებს მოცულობაში 2-3-ჯერ. ჩაყარეთ ფქვილი ან სახამებელი, რომელშიც წინასწარ შურიეთ კაკაოს ფხვნილი და სწრაფად მოზილეთ ცომი. გამოაცხვეთ ცხიმწასმულ ფორმაში, ჰაერღუმელში 220°-ზე, 20-25 წუთის განმავლობაში. მზაობა შეამოწმეთ ხის ჩხირით. გააგრილეთ და დაჭერით 2-3 ფენად.

 


Page 6 of 10
You are here:   მთავარი კერძების რეცეპტები ნამცხვრები, ტორტები

მოუყევი მეგობრებს

მოძებნა

Gourmet News

Banner

რჩევები გურმანს

kvebalogo სანდო და საიმედო ჰოსტინგი

პოპულარული

კითხულობენ ...

free counters

სამარხვო კერძები

სტაფილოს და ბოლოკოს სალათიმოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ბ...
გასპაჩო კატალონიურადმოსამზადებლად დაგჭირდებათ:პო...
კატლეტი წიწიბურითა და სოკოთიმოსამზადებლად დაგჭირდებათ: წ...
ბადრიჯანი მოხრაკული ხახვით მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 6 ...
მოშუშული ბოსტნეული მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 40...
ეკალა ნიგვზით მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 1...
ლობიოსა და სოკოს ვინეგრეტი მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ...
გიუვეჩი სამარხვო მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ...
სამარხვო ლობიოს სუპი მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ...
ბადრიჯნისა და ყაბაყის ვიჩინიანი რულეტი მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ...

ვიდეორეცეპტები

"პრაღის" ტორტი